Muistutus kaikkia yrityksiä koskevasta Tulorekisteri-muutoksesta


Vuodenvaihde lähestyy ja haluamme muistuttaa kaikkia yrityksiä koskevasta Tulorekisteristä. 1.1.2019 alkaen Tulorekisteriin ilmoitetaan tiedot palkoista, luontoiseduista ja ansiotuloista. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. Tulorekisteriin ilmoitetaan myös maksetut päivärahat, ateriakorvaukset ja kilometrikorvaukset.

Mikäli yrityksellänne on käytössä palkkahallintojärjestelmä, joka käyttää ilmoituksissa teknistä rajapintaa, tarvitsee teidän hakea varmenne Verohallinnolta. Tarve kannattaa tarkistaa ohjelmatoimittajaltanne. Varmennetta voi hakea vain 14.12. klo 15:00 asti, jonka jälkeen on käyttökatko 15.12.2018 - 1.1.2019

Tarkemmin tietoa löytyy Verohallinnon Tulorekisteri-sivuilta ja suosittelemmekin tutustumaan sivustoon. Tiedot voi myös toimittaa Tulorekisteriin sähköisen asiointipalvelun kautta (avautuu vuoden 2019 puolella) tai käyttää esim. verottajan palkka.fi palvelua.


Sisäinen valmistatutuminen

Varmenteen noudon lisäksi on tärkeää valmistautua Tulorekisteriin kohdistamalla palkkalajit tulorekisterin tulolajikoodeihin. Myös henkilötiedot täytyy käydä läpi ja tarvittaessa täydentää. Tähän on syytä varata aikaa ja tiedottaa muutoksesta koko henkilökunnalle.

Tulorekisterin astuessa voimaan vuoden 2019 alussa ja ensimmäisen palkanmaksun koittaessa, tulee palkkatietoilmoitus antaa viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä.


Tukea muutokseen

Haluamme myös muistuttaa, että autamme mielellämme muutoksessa ja meiltä voi esimerkiksi varata asiantuntijan paikan päälle tukemaan Tulorekisterin käyttöönottoa. Olemme täällä sinua varten, joten olethan viimeistään nyt yhteydessä jos tarvitset apua Tulorekisteriin liittyvissä asioissa!

 

Ota yhteyttä

 

Lue lisää mm. seuraavista linkeistä:

Verohallinto - KATRE-hanke »

Verohallinnon tiedote »

Valtiovarainministeriön tiedote  »