Jaa sisältö

Skype-neuvottelut varmasti ripeytyvät, lupaa Lenovon Eero Tainio.

Hänen mukaansa idea helmikuussa 2018 ilmestyvän uutuustuotteen (Lenovo Thinksmart Hub 500) taustalla ei ole uusi tai monimutkainen, mutta palvelu on todella yksinkertainen käyttää ja asentaa. Skype-neuvottelu napsahtaa heti päälle ja näytön pääsee jakamaan helposti.

– Meillä kaikillahan on kokemuksia siitä, kuin hankalaksi virtuaalikokouksen alku voi mennä.

Tainio laskeskelee, että Suomessa lähes kaikissa yli kymmenen hengen työpaikoissa on ainakin yksi neuvotteluhuone. Neuvottelun aloittamiseen hukatusta ajasta kertyy vuoden mittaan iso tuntimäärä.

– Ei enää häsläämistä, ei piuhojen kanssa pelleilyä tai teknisesti mahdottomia yhteyksiä. Neuvottelun avaaminen tai siihen liittyminen on yhtä helppoa kuin sähköpostin lähettäminen, Tainio sanoo.

Virtuaalineuvottelut kasvattavat suosiotaan jo ajan-, rahan- ja ympäristönsäästämisenkin näkökulmasta.

Yhdysvalloissa on laskettu, että yhden asiakaskäynnin hinta voi nousta keskimäärin tuhanteen dollariin.

– Kasvokkaiset kontaktit ovat edelleen tärkeitä, mutta virtuaaliset tapaamiset voivat tuoda lisää yhteydenpitoa asiakkaaseen, yhteistyökumppaneihin tai muualla työskenteleviin työkavereihin, kun aina ei tarvitse mennä paikan päälle.

Lenovo lupailee vuoden 2018 aikana lisää uusia ja erilaisia Smart Office –julkistuksia. Näillä halutaan yksinkertaistaa, monipuolistaa kommunikaatiota ja tiedonjakamista. Tainio sanoo, että Lenovolla halutaan olla etunenässä kehittämässä tulevaisuuden toimistoympäristöä.

Jaa sisältö